Festival Agenda 2019

FestivalAgenda.info biedt je een uitgebreid overzicht van festivals in Nederland. Gebruik de filters op de homepage om eenvoudig een leuk festival te vinden, of bekijk de festivalkaart.

Sfeerverslag: Neverland Festival 2018

Het kan heel goed zijn dat Neverland festival je niet bekend in de oren klinkt. En dat is ook niet zo gek, want het festival werd dit jaar voor het eerst georganiseerd op het Megaland terrein in Landgraaf, ook wel bekend als de plek waar Pinkpop gehouden wordt. De line-up ziet er erg goed uit voor een eerste editie en op social media worden we vooraf al flink lekker gemaakt. De voortekenen zijn goed; we nemen je mee naar zaterdag 14 juli!

The Tree of Neverland. Foto: Neverland

Rond half 3 komen we aan bij het festivalterrein. Meteen valt op dat er moeite is gedaan om van het festival een beleving te maken. Langs het pad naar de ingang staan vlaggen die een beetje Efteling-achtig aanvoelen. Iedereen kan vrijwel zonder te wachten naar binnen en ook bij de muntverkoop staan geen rijen.

Eenmaal op het terrein maken we natuurlijk even een rondje om het hele festival te verkennen. Er zijn 3 stages te vinden. De Tree of Neverland (mainstage), Techno Mine (technostage) en House Factory (housestage). Het is nog niet erg druk maar er hangt een gezellige sfeer, mede doordat het prachtig weer is en het terrein erg sfeervol oogt. Gedurende de dag wordt het steeds drukker en in het begin van de avond is het terrein ontzettend goed gevuld. Van de stages springt vooral de Tree of Neverland (de mainstage) eruit. Het is een gigantische boom met in het midden een gat waar een roze licht uitstraalt. Dit moet het hart van het festival voorstellen. De boom voedt zich met de muziek van de artiesten en de beweging en het plezier van de bezoekers van Neverland.

Er is een ruim assortiment aan eten en drinken en er zijn genoeg chillspots om even bij te komen. Op het mooie weer heeft Neverland festival goed ingespeeld door een 'Fountain of Youth' op het terrein te plaatsen. Hier kunnen bezoekers terecht voor de nodige verkoeling bij temperaturen van 28 graden.

Het kan niet anders of Neverland heeft ervoor gekozen om flink te investeren in de eerste editie. Dat blijkt uit de decoratie van de stages, maar ook uit de line-up. Met artiesten als Above & Beyond, Steve Aoki, W&W, Dada Life, Marek Hemmann & Deborah De Luca staan er stuk voor stuk grote namen. Voeg daaraan toe dat de geluidskwaliteit bij alle stages uitstekend is en je hebt alle ingrediënten voor een mooi feestje.

Tot slot: een knallende vuurwerkshow. Foto: Neverland

Tussen de artiesten door komen er soms elfen en andere wezens het podium op voor een soort mini-sprookje. Dit voelt een beetje aan als een mini-versie van Tomorrowland. Je moet er van houden; de één zal het een leuke toevoeging vinden maar de ander heeft liever aan één stuk muziek zonder onderbrekingen. Over onderbrekingen gesproken; op een aantal momenten zijn de overangen tussen de DJ's te lang en is het te lang stil. Dit is iets wat in mijn ogen beter had gekund, al zal het wellicht noodzakelijk zijn om de changeover tussen artiesten vlekkeloos te laten verlopen en het verhaal extra te benadrukken.

Al met al kan de organisatie van Neverland terugkijken op een meer dan geslaagde editie. Een festival dat van de grond af aan opgebouwd moet worden binnen een half jaar zo strak organiseren, dat kunnen maar weinig mensen. De sfeer is de hele dag uitstekend en bijna iedereen lijkt met een glimlach te vertrekken als de dag is afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Nu maar hopen dat dit een opmaat is voor een nieuwe editie volgend jaar. Tot in 2019, Neverland!

Website: www.neverlandoutdoor.nl

Facebook: www.facebook.com/NeverlandOutdoor