Festival Agenda 2019

FestivalAgenda.info biedt je een uitgebreid overzicht van festivals in Nederland. Gebruik de filters op de homepage om eenvoudig een leuk festival te vinden, of bekijk de festivalkaart.

Sfeerverslag: DLDK Amsterdam 2018

Immense productie in de Ziggo Dome

Op vrijdag 2 & zaterdag 3 maart was het weer tijd voor alweer de vijfde editie van Don’t Let Daddy Know in de Ziggo Dome. De zaterdagavond waren we erbij om de sfeer te proeven!

Het indrukwekkende aanzicht van de zaal. Foto: Delio Nijmeijer

Het concept Don’t Let Daddy Know is inmiddels een wereldwijd fenomeen, met feesten in onder andere Engeland, Spanje, Japan & China. Maar dit jaar vindt het eerste feest plaats in de Ziggo Dome, waar voor de 2e keer op rij een weekendeditie wordt gehouden. Vrijdag staan onder andere W&W, Headhunterz & Steve Angello op het programma, vandaag is het de beurt aan Axwell ^ Ingrosso, Nervo, Nicky Romero en nog vele anderen. Om 22:00 gaan de deuren open en er staat dan al een flinke mensenmassa te wachten voor de Ziggo Dome. Wanneer de security doorheeft dat de rij wat lang wordt, gaat het tempo omhoog. Hierdoor is iedereen alsnog redelijk snel binnen, maar voor de fans van Mike Williams (die om 22:00 begint met draaien) was het fijn geweest als de deuren een half uurtje eerder waren geopend.

Eenmaal binnen word je meteen verrast door meiden op rolschaatsen die Don’t Let Daddy Know stickers uitdelen en ook krijg je een DLDK-armbandje om je pols. De faciliteiten in de Ziggo Dome zijn uitstekend en daardoor kun je snel je jas kwijt in één van de kluisjes of bij de garderobe (op eigen risico). Ook bij de muntverkoop hoef je nauwelijks te wachten en dus kan het feestje beginnen!

Het publiek geniet van de set van Nicky Romero. Foto: Delio Nijmeijer

Op het moment dat ik de zaal binnen liep was mijn eerste gedachte: ‘Wow!’. Wat een immens podium, het doet een beetje denken aan de mainstage van Ultra Miami met alle LED-schermen. Ook de boardings van de Ziggo Dome zijn bedekt met LED-schermen en boven de dansvloer hangen lichtgevende triangels die de hele avond van het dak naar de vloer bewegen. Wanneer deze driehoeken volledig gedaald zijn hangen ze vlak boven je hoofd, erg gaaf! Ook aan special effects is er geen gebrek: de visuals zijn bij alle artiesten goed geprogrammeerd en zeer indrukwekkend. Ook het nodige CO2 & vuurwerk-geweld ontbreekt niet. Tevens is de geluidskwaliteit zoals altijd in de Ziggo Dome uitstekend. Als tijdens de set van Sem Vox ineens honderden lichtjes tegelijk beginnen te knipperen in het publiek wordt ook het nut van de uitgedeelde armbandjes duidelijk. Een origineel idee en op deze manier maakt Don’t Let Daddy Know er een spectaculaire show van.

Axwell ^ Ingrosso. Foto: Delio Nijmeijer

Dit alles zorgt ervoor dat de avond weinig tijd nodig heeft om op gang te komen. Vanaf het begin tot het eind van de avond is de Ziggo Dome goed gevuld, maar geen moment is het te druk en er is voldoende ruimte om te dansen. Als je even wilt uitrusten biedt de tribune uitkomst: zo kun je even lekker zitten maar hoef je toch niks van het feest te missen. Het publiek gaat goed los en vooral vanaf Axwell ^ Ingrosso lijkt de zaal zich super te vermaken. Toch zijn er wel wat verbeterpuntjes: zo zijn de intro’s bij sommige DJ’s lang, maar vooral de overgangen tussen de DJ’s kunnen echt korter. Meerdere malen is het te lang stil en dat kan het publiek op die momenten duidelijk niet waarderen. Gelukkig is dat snel weer vergeten wanneer de volgende grote naam op het podium verschijnt. Doordat Wildstylez in de file staat vanaf zijn I Am Hardstyle show in Zuid-Duitsland begint hij iets later dan gepland met draaien. Waar veel mensen hadden gehoopt op een vol uur knallen met Wildstylez moeten ze het nu met iets meer dan een half uurtje doen. Maar dan hebben we het wel over een knallend half uur!

Ondanks ruimte voor wat kleine verbeterpuntjes was het een geweldige avond in de Ziggo Dome. Don’t Let Daddy Know heeft nogmaals laten zien waarom het in de afgelopen jaren zo gegroeid is: het recept van grote namen uit de EDM-scene, gecombineerd met een unieke sfeer & een geweldige show slaat aan en zorgt voor een onvergetelijke avond.